Projecte patrocinat per l’Ajuntament de Felanitx
àrea de cultura
Presentació
Glòria!
El Cor del Conservatori de Felanitx juntament amb la Jove Orquestra de les Illes Balears organiza el Projecte Glòria! amb la interpretació d’una obra icona de l’oratori barroc. Aquest projecte està recolçat i patrocinar per l’Ajuntament de Felanitx i la seva àrea de Cultura. Una producció de Just4You Music Solutions i col·laboració del Conservatori Municipal de Música de Felanitx.
Glòria! preten ser una trobada d’emocions. Un espai per compartir. Un moment de passió del món coral mallorquí. Per això, aquest concert será participatiu. El concert serà el dia 1 de desembre de 2024 a l’Església del Convent de Sant Agustí de Felanitx. Tots els cantaires que vullguin ser part d’aquesta posada en escena serán benginguts i benvingudes.
Juntament amb el Cor del Conservatori de Felanitx hi participaran els cors locals Coral de Felanitx i Coral Units com Brins a més dels cors convidats Cor Jove de Capdepera, Cor de Dones Sant Francesc d’Inca i Cor Ciutat de Mallorca acompanyats per la Jove Orquestra de les Illes Balears. Les solistes Cristina van Roy i Serena Pérez, tots sota la direcció musical i artística de Joan Ballesteros.
Us esperam!
PROGRAMA
I Part
Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Sonata (Konzert) en Re major TWV 44:1
Cyril Pouillet, trompeta piccolo
Alessandro Marcello (1673-1747)
Concert per a oboè en Re menor Z799
Jordi Miralles, oboè
II Part
Antonio Vivaldi (1678-1741)
Gloria RV 589
Cor del Conservatori de Felanitx
Coral de Felanitx
Coral Units com Brins de Felanitx
Cor Jove de Capdepera
Cor Ciutat de Mallorca
Cor Musicart Lloseta
Cor de Dones de Sant Francesc d’Inca
Jove Orquestra de les Illes Balears
(Joan Barceló)
director, Joan Ballesteros

EQUIP
Cor del Conservatori de Felanitx
Joan Ballesteros
El Cor del Conservatori de Felanitx va veure la llum en el curs 2013-2014, fruit d’una proposta dels pares i mares del centre. Baix la batuta de la inoblidable Catalina Garí Monserrat, el cor va debutar amb gran èxit en el seu primer concert al desembre de 2013, precisament en aquest mateix convent.
Des de llavors ençà, el cor ha participat en una àmplia gamma de concerts i esdeveniments significatius. Destaquen col·laboracions com el concert pel 50 aniversari de S’Estol d’es Gerricó, el Concert solidari en suport d’un centre educatiu de Nicaragua amb la Jove Orquestra de les Illes Balears, i nombrosos concerts conjunts amb les altres corals felanitxeres i la Banda de Música.
El 2018 es fa càrrec de la direcció Joan Laínez, amb qui realitzaren concerts de música Gospel en diversos concert col·lectius. També de la mà de Laínez destaca la col·laboració amb l’Orquestra Jove de les Illes Balears, que dirigits per Joan Manel Barceló, interpretaren la Missa per a veus blanques de Diericx.
A partir de setembre de l’any passat, el cor va encetar una nova etapa amb Joan Ballesteros al capdavant, oferint una sèrie d’exitosos concerts que han inspirat tots els membres a abraçar nous reptes musicals amb entusiasme.
Jove Orquestra de les Illes Balears
Joan Barceló
La Jove Orquestra dels Illes Balears és creada per Joan Barceló i Joan Laínez a la fi del 2014. El caràcter de la JOIB és totalment pedagògic i la finalitat és que els joves músics tinguin l’oportunitat de conèixer repertori orquestral i adquireixin experiència a tocar en orquestres.
Fa el seu primer concert al gener de 2015 a l’Església del Terreny a Palma. Destaquen els concerts realitzats en la Sagrada Família de Barcelona, a Felanitx estrenant a Espanya el Requiem de Goodall i a Andratx estrenant mundialment la Simfonia Serra de Tramuntana del jove compositor mallorquí Antoni Mairata.
Ha estrenat, amb gran èxit, la Missa per als nens de John Rutter a Felanitx. Des del 2015 fins ara ha realitzat més de 70 concerts en diferents punts de les Illes i de la península.
Han passat per l’Orquestra solistes de la categoria de Xavier Bonet (Orquestra Nacional d’Espanya), Emmanuel Bleuse, José Tatay, José Fortea, Juanjo Pardo, i Nigel Carter. També han tingut oportunitat de tocar com a solistes joves músics de la JOIB.
El mes d’agost passat va estrenar l’obra “La Raucada al Regne sobre la mar” del jove violinista i compositor Pau Cladera Marroig, membre de la JOIB amb gran acolliment per part del públic i crítica.
Cors col·laboradors
Directora
Marga Massutí
Directora
Xisca Rosselló
Cors convidats
Director
Marc Forteza
Directora
Pilar Riera
Director
Juan Rosselló
Directora
Mireia Cámara
Solistes

Cristina van Roy
Nascuda a Mallorca, on estudia en el Conservatori Professional de Música i Dansa de les illes Balears amb Antonio Aragó , i posteriorment a Madrid a l’Escola Superior de Música Reina Sofia en el Departament de la Càtedra de Cant “Alfredo Kraus” amb els professors Ryland Davies i Milagros Poblador.
En el seu treball com a solista ha cantat en nombrosos recitals, òperes, sarsueles i concerts simfònic corals a les illes Balears i ciutats de la península.Entre el seu ampli repertori es troba el “Gloria” de Vivaldi, “Fantasia Coral” de Beethoven, “Petite Messe Solennelle” de Rossini, “Dos Poemes de Balmont i Tres Cançons Japoneses” de Stravinski, “*Stabat *Mater” de Pergolesi i el “Parafrasi del Christus” de Donizetti, “Oratori de Nadal” de Bach, “Oda a l’aniversari de la reina Ana” i “Te Deum de Dettingen” tots dos de Händel, “Requiem” de Rutter, “The Armend Man: a Mass for Peace” de Jenkins, “Rèquiem K.626” i “Missa de Coronació, KV 317”, tots dos de Mozart, “Rèquiem Op. 48” de *Fauré, i Rèquiem for the Living de D. Forrest.
Ha cantat amb l’Orquestra Simfònica de les illes Balears, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Filharmònica de Màlaga, i Muzík Ensemble en escenaris com el Teatre Principal de Palma, Teatre Real de Madrid, Teatre Cervantes de Màlaga, Palacio de Festivals de Santander, Teatre d’Elx, Auditorium de Mallorca, Auditori d’Alacant, Auditori Sony, Auditori Nacional de Madrid, sota les batutes de José María Moreno, Philippe Bender, Fernando Marina, Zsolt Nagy, Mihnea Ignat, Francisco Valero-Terribas, Martín Fiesher-Dieskau, José Miguel Pérez- Sierra, i Plácido Domingo.
Ha cantat en la Temporada XXVII d’òpera del Teatre Principal de Mallorca, en Die Zauberflöte de Mozart (Erste Dona’m), i a Das Rheingold de R. Wagner (Wellgunde). Ha estat membre del Cor Titular del Teatre Real de Madrid, Cor de la RTVE, Europa Choir Akademie i de la Capella Mallorquina.
Ha participat en les gravacions de CDs “In memoriam” de l’organista i compositor contemporani Bartolomé Veny i “50 aniversari” de la Capella Mallorquina. En la temporada 2017/18 va guanyar el concurs de la beca de concerts AIEnRUTA Clàssics. inalista Certamen Internacional de Sarsuela de Valleseco 2020. Al juliol 2021 és guanyadora de la primera edició de “Crescendo: Creem Òpera” Fundació Amics Del Real. Actualment forma part del duo cant piano Van Roy – Roig.

Serena Pérez
Natural de Gijón (Astúries), Serena Pérez es gradua en Conservatori Professional de Música de la seva ciutat natal i a Oviedo. Posteriorment es trasllada a Amsterdam on finalitza la seva formació de grau superior de Cant en el Conservatori de la capital holandesa i després, ja com a postgrau, en l’Acadèmia de la Dutch National Opera, on es llicencia en Òpera aquest mateix any.
Durant aquest període, participa en diverses produccions operístiques, tant a Holanda com a Espanya. Entre els títols que aborda destaquen Orfeu de Monteverdi (Esperanza), Suor Angelica de Puccini (Abadessa), Cendrillon de Massenet (Haltière), The rap of Lucretia de Britten (Bianca), Così fan tutte de Mozart (Despina) i Radamisto de Händel (Radamisto), entre altres, dirigida per directors musicals de gran influència a Holanda com Ed Spanjaard i també d’escena, com Maria Riccarda Wesseling. Guardonada en diferents certàmens, destaca molt especialment el premi Teatre de la Maestranza del Concurso Internacional de Canto Ciudad de Logroño, que li permet debutar aquesta mateixa temporada en el coliseu sevillà, en la producció de Agrippina dirigida per Enrico Onofri. En 2021 i 2023 forma part de la primera Acadèmia Barroca del Festival de Granada, on participa en la producció The Fairy Queen.
Destaca el seu debut en l’Òpera d’Oviedo, interpretant el rol de la Segona dama en Die Zauberflöte, i incorpora els papers de Mercedes de Carmen, Orfeu d’Orfeu ed Euridice (Festival Lyrique en Mer, França) i Clotilde de Norma (Òpera d’Oviedo) al seu repertori. Més recentment torna a Oviedo per a participar en el muntatge Dolce Cenerentola, ideat per a públic familiar i on interpreta àries de La Cenerentola de Rossini. També en el Festival de Teatre Líric Espanyol de la capital ha debutat el juny passat.
En el terreny simfònic, interpreta obres de Beethoven (Fantasia op.80 i Novena Simfonia), Bach (Missa en Fa major, diverses Cantates i La passió segons Sant Mateu), *Charpentier (Te Deum), Mozart (Requiem), Saint- Säens (Oratori de Nadal), Pergolesi (Stabat Mater). Recentment, interpreta El barret de tres pics de Manuel de Falla al costat de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga, participant també en la gravació de la mateixa obra.

Jordi Miralles
Neix a Alcoi (Alacant) en 1.975. Cursa els seus estudis d’oboè de la
mà de l’oboísta Jesús Meliá en el Conservatori Superior “Oscar Esplá”
d’Alacant obtenint la màxima qualificació i, posteriorment, el
Premi Extraordinari Fi de Grau Superior en 1.996.
Es trasllada a Paris per a estudiar sota la supervisió de Jean-Louis
Capezzali en 1.997-98. Des d’aquest moment, fins a l’actualitat ha tingut
com a professors a Rafael Tamarit i Walter Lehmayer. També ha
participat en cursos o màsterclasses amb oboístas com Maurice Bourgue
i Albrecht Mayer, entre altres.
Ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra Nacional d’Espanya
i la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
És membre de la plantilla de l’Orquestra Simfònica de Balears
des de l’any 1.999. És professor del Conservatorio Professional de Música de Felanitx.

Cyril Pouillet
Nascut a Toul (França), va començar els seus estudis de trompeta amb Jean Michel Quennouelle i posteriorment va estudiar al Conservatori de Mulhouse amb Philippe Hechler i Gilbert Petit, on va obtenir la Medalla d’Or i el Primer accèssit de Perfeccionament. Mentrestant va continuar amb els seus estudis de Musicologia a la Universitat d’Estrasburg fins obtenir la Maîtrise. Més endavant va entrar al Conservatori Nacional Superior de Lyon, on va treballar amb Pierre Dutot i André Jung, i on, l’any 1995, va obtenir el Primer Premi de Trompeta i Corneta de pistons. Durant aquests anys, estudia amb grans especialistes de la trompeta (Maurice André, Thierry Caens, Guy Touvron, Marc Ullrich, Michel Ricquier, Frederic Mellardi…).
Ha col·laborat amb moltes formacions simfòniques europees i ha participat en nombrosos projectes de música de cambra a França, Espanya, Alemanya, Holanda, Suïssa, Itàlia, Àustria, Mèxic o Singapur.
Cyril Pouillet ha estat guardonat dues vegades per la Fundació dels Premis Europeus i ha estat Trofeu de la Cultura de la ciutat de Mulhouse. És membre de la orquestra simfònica de les illes Balears des del 1995, membre del quintet de metalls de l’orquestra, així com del Grand Ensemble de Cuivres d’Alsàcia i profesor asociat del conservatori superior de les Illes Balears.
Direcció Musical

Joan Barceló
Nascut a Felanitx inicia els seus estudis musicals als 9 anys a l’Escola de Música Pare Aulí d’aquesta localitat, on va ser alumne de Bartolomé Artigues (l’amo en Tomeu), Bartomeu Artigues (fill), Josep Prohens i Rafel Nadal.
Als 11 anys ingressa en la Banda de Felanitx. Estudia i finalitza la carrera de Trompa en el Conservatori de Palma amb les màximes qualificacions. Ha estat professor a les escoles de música de Felanitx, Esporles, Montuïri, Inca, Petra i Santanyi.
És professor Ajuda de Solista de la “Orquestra Simfònica dels Illes Balears” des de la seva creació en 1989. En 2014 crea la Jove Orquestra dels Illes Balears de la qual és Director Titular.

Joan Ballesteros
És director de cor i orquestra. Pianista, compositor i productor musical. Creador de projectes formatius i artístics. Ha estat director assistent a S:t Jacobs Kammarkör d’Estocolm i s’ha posar al front de formaciones com ara la JONDE (Jove Orquestra Nacional d’Espanya), Banda Municipal de Barcelona o Banda Municipal de Oviedo, entre d’altres.
És director dels postgraus en direcció de Cor, Orquestra i Banda a Florida Universitària (adscrita a la Universitat de València i Universitat Politècnica de València). Va ser el creador i director del I posgrau universitari en direcció de cor a l’estat. Director de l’Orquestra Barroca de València. Director del Cor de Cambra del Conservatori de Felanitx des de 2022. Conferenciant i escritor.
Col·labora amb diferents mitjans de comunicación de premsa i ràdio. Resideix a Eivissa amb la seva família.